Hírek


Beiktatási ünnepség
2012. június 27.
Vezetőváltás történik július 1-jével a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az eddigi igazgató búcsúztatatását és az új megyei katasztrófavédelmi igazgató ünnepélyes beiktatását június 27-én tartották a megyeházán. Az eseményen részt vettek a térség országgyűlési képviselői, a megye vezetői, a szomszédos megyék katasztrófavédelmi igazgatói, a rendvédelmi és társszervek vezetői, valamint a térség kiemelt intézményeinek és szervezeteinek képviselői.
A Himnusz hangjai, valamint egy rövid műsor után Bittmann Tibor tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálatának vezetője ismertette a vezetőváltással összefüggő állományparancsokat, amelyeket Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató adott át. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2012. július 1-jei hatállyal Egri Gyula tű. alezredest kinevezte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának. Egri Gyula korábban a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka, később a megyei katasztrófavédelem igazgató-helyettese volt. Az igazgató-helyettesi kinevezést Takács Ottó tű. alezredes vette át, aki korábban a Zalaszentgróti Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka volt.
A kinevezések átadását követően Dr. Bakondi György mondott ünnepi beszédet, amelyben méltatta Wéber Antal tű. ezredes eddigi vezetői tevékenységét. A tábornok kitért arra, hogy a korábbi igazgatónak a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére történő áthelyezésére gyakorlottsága és felkészültsége, valamint mérnöki szaktudása mellett a Paksi Atomerőmű fejlesztését célzó elképzelések miatt volt szükség. Bakondi György ezután a frissen kinevezett igazgató vezetői határozottságáról és hosszú tűzoltói életpályájáról tett említést. Azt a reményét fejezte ki, hogy minél kevesebb olyan esemény, illetve katasztrófa történik a megyében, mint például a tegnapi bitumentartály-robbanás, amellyel kapcsolatban hangsúlyozta, az új katasztrófavédelmi törvény erős és jelentős hatósági jogköröket adott a katasztrófavédelem számára. Ez azonban nemcsak lehetőség, hanem óriási felelősség is – figyelmeztetett a főigazgató. Mint mondta, ezeket a jogköröket a megelőzés érdekében kell használni, hiszen a hatékony megelőzési munkával elkerülhetők a hősies beavatkozások. Emellett fontosnak nevezte a lakosság felkészítését és megfelelő tájékoztatását is.
Wéber Antal tű. ezredes, a posztjáról leköszönő igazgató beszédében összegezte a katasztrófavédelem szervezetrendszerének jelentős átalakításából származó temérdek elvégzett feladatot, valamint köszönetét fejezte ki a kormányhivatalnak az igazgatóság elhelyezésében nyújtott segítségért, valamint a vezetői munkájához nyújtott támogatást.
Az ünnepi beszédeket követően a csapatzászló ünnepélyes átadására került sor, amelyet ifjabb Horváth Károly népművészmester népzenei előadása követett, majd Rigó Csaba, Zala megye kormánymegbízottja felolvasta Dr. Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének levelét.
Egri Gyula tű. alezredes beköszönő beszédében élete legnagyobb szakmai kihívásának nevezte új feladatkörét, és ígéretet tett arra, hogy a tűzoltóesküjében foglaltakat betartva fogja vezetni az egységes, jól felépített és szervezett katasztrófavédelmi szervezetet.
 

 

Kapcsolódó képek:

Beiktatási ünnepség Beiktatási ünnepség Beiktatási ünnepség
>>> További képek a galériában <<<