Hírek


Katasztrófavédelmi Mobil Laborok területi döntője
2019. szeptember 11. 13:28
Az országos verseny előtt, területi versenyt rendezett négy megye részvételével a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a katasztrófavédelmi mobil laborok részére. A két különböző helyszínen zajló versenyen ma Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Heves és Veszprém megye három- három fős csapatai mérték össze tudásukat.

A katasztrófavédelmi mobil labor egységek kulcsszerepet töltenek be az iparbiztonsági szakterületen. A szakemberek nem csupán a vegyi, biológiai és radiológiai anyagokkal kapcsolatos veszélyhelyzeteknél végeznek felderítő tevékenységet, hanem a veszélyes üzemek és a veszélyesáru-szállítás hatósági ellenőrzésében is jelentős feladatot vállalnak. A három fős csapatokat a megnyitón Takács Ottó tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság igazgatóhelyettese fogadta, aki köszöntötte a résztvevő állományt és elmondta, hogy örömmel tettünk eleget a rendező szerepének. Köszöntőjében kiemelte a katasztrófavédelmi mobil laborok fontosságát és mindenkinek eredményes részvételt kívánt a további versenyzéshez.

 A megmérettetés két különböző helyszínen zajlott, ahol a gyakorlati feladatokat úgy választották meg a szervezők, hogy azokkal teljes körűen felmérjék a csapatok vegyi, biológiai, radiológiai felderítési szaktudását. A Zalaegerszeg közelében található Gébárti tó festői környezetében, valamint a megyeszékhely szívében található katasztrófavédelmi továbbképző létesítmény épületeiben zajlottak a feladatok. Minden helyszínen maximum egy óra állt a csapatok rendelkezésére. A bírók figyelme kiterjedt a beavatkozások szakszerűségére, a rádióforgalmazás, az egyéni védőeszközök, a mérőműszerek előírás szerinti használatára.

A területi döntő első helyezettje: a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata lett, így ők vesznek részt majd az országos KML versenyen.

Második helyezést  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságcsapata, harmadik helyezést Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságcsapata, negyedik helyezést Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata érte el.

Fotós: Kalamár Norbert tű. fhdgy - Zala MKI

 

Kapcsolódó képek:

Katasztrófavédelmi Mobil Laborok területi döntője   Katasztrófavédelmi Mobil Laborok területi döntője   Katasztrófavédelmi Mobil Laborok területi döntője
>>> További képek a galériában <<<