Hírek


Bemutatón a mobil labor
2019. július 10. 11:04
Minden évben megrendezik a nyári szünetben az iskoláskorú diákoknak a Kistolmácsi Nyári Tábort, amelyen idén a katasztrófavédelmi mobil labor eszközeit, működésüket mutatták be kollégáink.

A Katasztrófavédelmi Mobil Laborok (KML) a veszélyes anyagok jelenlétével, kiszabadulásával, környezetbe kerülésével járó balesetek, természeti és civilizációs katasztrófák esetén az elsődlegesen beavatkozó állomány (tűzoltók, mentők, rendőrök) biztonságos munkafeltételeinek megteremtése, a veszélyes anyagok felderítése, kimutatása, valamint a lakosság és a környezet védelme érdekében kerültek létrehozásra. Ezek a csoportok biztosítják a veszélyhelyzet értékelését szolgáló kiinduló adatok gyűjtéséhez, rendszerezéséhez és feldolgozásához, valamint a mérgező, fertőző vagy sugárzó anyagok helyszíni és laboratóriumi meghatározásához szükséges feltételeket és szükség esetén közreműködnek a mentesítési feladatok koordinációjában.

A táborban a gyerekek a nem mindennapi szakfelszereléseket testközelből is kipróbálhatták. A legnagyobb sikernek a hőkamera örvendett, amellyel bátran pásztázták a táborozók a területet érdekesen figyelve, hogy hogyan mutatja a különböző hőmérsékletek alakulását a műszer. 

Fotós: Mucsi Éva

 

Kapcsolódó képek:

Bemutatón a mobil labor Bemutatón a mobil labor Bemutatón a mobil labor
>>> További képek a galériában <<<