Hírek


Továbbképzésen a tűzoltás vezetésre jogosultak
2019. július 09. 15:31
A tűzoltósági szakterület negyedéves továbbképzését, szakmai napját tartották ma a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az eseményen azok a tűzoltók vettek részt, akik jogosultak a tűzoltási folyamatok vezetésére, irányítására egy káresetnél. A szakmai napot Takács Ottó tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevő állományt és arra kérte őket, hogy a mai nap során megszerzett ismereteiket adják tovább kollégáiknak, hogy még magasabb szinten hajtsák végre a tűzoltói beavatkozásokat.

Az előadások sorát Bajsz András tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő nyitotta, aki a szén-monoxid-érzékelők riasztás utáni kiolvasásáról adatelemzéséről tartott előadást. Kiemelte, hogy nem csak a fűtési szezonban, hanem évszaktól függetlenül minden hónapban riasztják a tűzoltókat ilyen jellegű káresetekhez. Kiemelte, a háztartásokban egyre több helyen van már ilyen érzékelő és a kiolvasások alkalmával megbizonyosodhattak a kollégák, hogy az érzékelő melyik időszakban mekkora értéket mért.

A képzés következő napirendi pontjai során a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat mindhárom szolgálati csoportja által végrehajtott ellenőrzések és a beavatkozások ellenőrzésinek tapasztalatait osztották meg a jelenlevőkkel.

A megyei tűzoltósági főfelügyelő végezetül összegezte a múlt héten megtartott megyei szakmai versenyen látott feladat végrehajtásokat és ezek tapasztalatait.

Fotós: Bajsz András tű. alez - Zala MKI

 

Kapcsolódó képek:

Továbbképzésen a tűzoltás vezetésre jogosultak Továbbképzésen a tűzoltás vezetésre jogosultak Továbbképzésen a tűzoltás vezetésre jogosultak