Hírek


Döntött a bírálóbizottság az idei legjobb művekről
2019. május 14. 13:46
Lezárult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság óvodásoknak és iskolásoknak kiírt alkotói pályázata, amelyre szép számú szabadkézzel készült alkotás érkezett a zsűri bizottság elé.

Idén közel nyolcvan alkotást kellett elbírálnia a háromfős bírálóbizottságnak.  A 2019. évi pályaműveket idén a Zalai Hírlap újságírója Arany Gábor, az igazgatóság hatósági osztályvezetője Tüske Ferenc tűzoltó alezredes és Tóth Eszter tűzoltó százados a hatósági osztály kiemelt főelőadója bírálta el. A bizottságnak nem volt könnyű dolga, hiszen számos nagyon kreatív alkotás érkezett, azonban ezek közül kellett az első három legtökéletesebbet rangsorolniuk.

A pályázatok központi témája idén is a tűzvédelem volt, de a 6-18 éves korosztály a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel nevezhetett.

Idén is legszívesebben a szabadkézi grafikákat bocsájtottak közszemlére az általános iskolás nevezők, de az óvodások is igen lelkesnek bizonyultak. Hogy ki nyerte el a "Legkreatívabb óvoda" és a "Legkreatívabb iskola" címet – ezzel együtt a tűzoltó bemutatóval egybekötött tűzvédelmi oktatást - és kinek az alkotása jut tovább az országos döntőbe, az a május 17-ei megyei eredményhirdetésen derül ki.

Fotós: Cseresznyés Dániel tű. fhdgy - Zala MKI

 

Kapcsolódó képek:

Döntött a bírálóbizottság az idei legjobb művekről Döntött a bírálóbizottság az idei legjobb művekről Döntött a bírálóbizottság az idei legjobb művekről
>>> További képek a galériában <<<