Hírek


Tűzoltó beavatkozások - 2019.05.13. (hétfő)
2019. május 13.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek.

Hétfőn tizenegy óráig huszonhat esetben riasztották a tűzoltókat a viharos időjárással kapcsolatban. Surd külterületén egy fa dőlt az útra, melynek következtében két autó koccant össze, Nagykanizsán a Szekeres József utcában egy nyolc méter magas tuja törött ketté, amely egy személyautóra dőlt, amelyet nagykanizsai tűzoltók távolítottak el. Az említett esetekhez hasonlóan útra, járművekre és melléképületekre dőlt fák eltávolításához vonultak a zalaegerszegi, lenti és keszthelyi tűzoltóparancsnokság tűzoltói is. Személyi sérülés egy esetben sem történt. 

11:20 | Sávoly külterületén a 7-es számú főút kereszteződésénél egy fa veszélyesen megdőlt a járműforgalmat veszélyeztetve. A növényt a szökedencsi önkéntes tűzoltók távolították el.

13:01 | Fák dőltek az úttestre Zalakaroson a Gyógyfürdő téren. A helyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói benzinmotoros láncfűrésszel távolították el az útakadályt.

A délután során is további beavatkozásokat generált a nagy szél megyénkben. A nap végéig összesen negyvennégy esetben riasztották a zalai tűzoltókat a vihar miatt kidöntött fák eltávolításához. A viharos szél Nagykanizsán egy tetőszerkezetet is megbontott. Az esetek mindegyikét rövid idő alatt felszámolták a tűzoltók, személyi sérülés nem történt egy esetben sem.


További beavatkozásaink: 2019.05.12. | 2019.05.14

Fotós: Lenti HTP

 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltó beavatkozások - 2019.05.13. (hétfő) Tűzoltó beavatkozások - 2019.05.13. (hétfő) Tűzoltó beavatkozások - 2019.05.13. (hétfő)
>>> További képek a galériában <<<