Hírek


2018. év első félévének jelentősebb eseményei
2019. január 03. 12:39
Az ó év első félévének jelentősebb tűzoltói beavatkozásairól, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területén történt eseményekről tájékozódhatnak mai cikkünkben.

Január

29-én délután árokba hajtott, majd kigyulladt egy kavicsot szállító nyerges vontató Keszthely és Várvölgy közötti útszakaszon. A lángoló járművet a keszthelyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral húsz perces oltási munkálatok során oltották el. A jármű mentését és a rakomány átpakolását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetése mellett tűzoltó daruval és kamionmentővel hajtották végre a műszaki mentést végző tűzoltó rajok. A balesetben nem sérült meg senki.

FEBRUÁR

27-én délután egy menetrend szerint közlekedő busz csúszott árokba  Óhíd külterületén. A járművezető a járművet áramtalanította. A buszon utazó hét utas a mentesítő járat megérkezéséig a buszon maradt, majd a másik járat továbbszállítottá őket eredeti úticéljukra. A járművet a keszthelyi hivatásos és a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók munkagép segítségével kihúzták a hóból, majd a busz folytatni tudta az útját. Az eset során személyi sérülés nem történt.

MÁRCIUS

30-án este kigyulladt egy kamion pótkocsija péntek este az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 205-ös kilométernél Nagyrécse külterületén. A helyszínre Nagykanizsáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik három vízsugárral oltották el a lángoló pótkocsit. A munkálatok idejére a sztráda főváros felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A tűzesetben nem sérült meg senki.

ÁPRILIS

13-án este két személyautó ütközött Letenyén a 7-es főút 227-es kilométerszelvényénél, a Bajcsy-Zsilinszky utcai szakaszon. Az egyik autó két utasa beszorult, egyiküket a mentők emelték ki, a másik sérültet a nagykanizsai hivatásos és a letenyei önkéntes tűzoltók szabadították ki feszítővágó berendezéssel. A mentők mindkét ember újraélesztését megkezdték, a sérültek azonban nem élték túl a balesetet. A másik kocsi két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

MÁJUS

10-én délelőtt a Zalaegerszeget elkerülő 74-es számú főutat és a 7328-as számú főutat összekötő körforgalom közelében egy tehergépjármű motortere és fülkéje teljes terjedelemben égett. A helyszínre riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a lángokat kettő vízsugár segítségével eloltották. A munkálatok ideje alatt az érintet útszakaszról a forgalmat elterelték. Személyi sérülés nem történt.

JÚNIUS

12-én délelőtt Frontálisan ütközött két személygépkocsi a Karmacs és Rezi közötti főút 7-es kilométerénél. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az egyik személyautó utasát feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a járműből. A balesetnél két ember megsérült, őket a mentők ellátták. A műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

 

Fotós: Zala MKI/ archív