Hírek


Tűzoltó beavatkozások - 2018.11.30. (péntek)
2018. november 30.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek.

11:40 | Közel kilenc négyzetméteres faszerkezetű melléképület égett teljes terjedelmében Liszón a Mórichelyi úton. A tűz átterjedt a kb. 15 m2 alapterületű pince tetőszerkezetére. A tűzesethez a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat mellett, a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak kettő gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. A beavatkozói állomány megkezdte egy vízsugárral a tűz oltását, valamint a tető héjazat megbontását. Közel egy órás oltás során sikerült megfékezni a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

20:06 | Százhúsz négyzetméter alapterületű tetőtér beépítésű családi ház égett teljes terjedelmében Tilajon a Táncsics Mihály utcában. A helyszínre Keszthelyről, Pacsáról, Zalaegerszegről, Nagykanizsáról érkeztek nagy erőkkel hivatásos tűzoltók. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával rövid időn belül hét vízsugárral megfékezték a lángokat, megakadályozták a tűz továbbterjedését a közelben lévő erdősávra. Az épületben élőket lakosságvédelmi intézkedés keretein belül ideiglenesen a település panziójában szállásolták el. A ház lakói az eset során sérülést nem szenvedtek.


További beavatkozásaink: 2018.11.28. | 2018.12.01.

Fotós: Szabó László tű. c. ftőrm. (Keszthelyi HTP)

 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltó beavatkozások - 2018.11.30. (péntek) Tűzoltó beavatkozások - 2018.11.30. (péntek) Tűzoltó beavatkozások - 2018.11.30. (péntek)
>>> További képek a galériában <<<