Hírek


Zalai sikerek a fekvenyomó országos bajnokságon
2018. november 10. 11:38
Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt.

Az Alba Regia Sportcsarnokban Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a fővárosi és a megyei igazgatóságok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Gazdasági Ellátó Központ csapatát. Az ezredes kiemelte, hogy Fejér megye büszkén vállalta az idei bajnokság megszervezését, és a résztvevőknek jó hangulatú, rekordokban gazdag versenyzést kívánt.

A bajnokságot női és férfi kategóriában, több kor- és súlycsoportban rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szabályzata szerint. Ennek alapján a versenyző a vezető bíró indítása után engedte le a mellkasára a rudat, majd annak mozdulatlanságát egy újabb vezényszóval jelezték. A súlyokkal megrakott rudat ezután a karok kiegyenesítésével kellett kinyomni, és ugyancsak mozdulatlanul tartani a záró vezényszóig. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte.

Az egyéni versenyszámoknál a súlycsoportonkénti első három helyezettet minden kategóriában éremmel és oklevéllel díjazták. Az abszolút női és abszolút férfi kategóriák korcsoportonkénti dobogósait, valamint a csapatverseny első három helyezettjét serleggel jutalmazták. 

A Zala megyei csapat is méltó mód képviselte megyénket és számos dobogós helyezéssel tértek haza versenyzőink. Szabó Kornél nagykanizsai tűzoltó 190 kilogrammos teljesítménnyel és Soós Eszter súlycsoportjukban első helyezést Horváth János zalaegerszegi tűzoltó súlycsoportjában második helyezést, dr. Kocsis K. Dorottya harmadik helyezést ért el.

A megyék közötti hatodik helyezést elért zala megyei csapat tagjai voltak még: Kránitz Antal Nagykanizsa HTP, Balázs Attila, Zalaegerszeg HTP, Szemán Gergely Keszthelyi KvK ,Váradi Ferenc, Hegedűs Péter, Takács Attila, Szigeti Balázs Lenti HTP

Külön dicsőség, hogy Szabó Kornél és Soós Eszter egy speciális - életkor, a testsúly és a kinyomott súly számításával készített - összesítés szerint abszolút 3.helyet is megszerzett a megmérettetésen.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Fotós: Fejér MKI, dr. Kocsis K. Dorottya - Zalaegerszeg KVK

 

Kapcsolódó képek:

Zalai sikerek a fekvenyomó országos bajnokságon Zalai sikerek a fekvenyomó országos bajnokságon Zalai sikerek a fekvenyomó országos bajnokságon
>>> További képek a galériában <<<