Hírek


Továbbra is oltják a rédicsi tüzet
2018. augusztus 10. 10:52
Tegnap késő délután hétszázötven négyzetméteren mintegy kilencszáz szalmabála égett teljes terjedelmében Rédicsen a Sugár úton, az oltási munkálatok jelenleg is tartanak.

A tűzesethez nagy erőkkel vonultak a tűzoltók Lentiből, Zalaegerszegről, Nagykanizsáról és Körmendről. A tűzoltók az egész éjszaka során hat vízsugárral oltották az égő bálákat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Több munkagép segíti folyamatosan a munkájukat, amelyek kihordják az égett anyagot a tárolóból, hogy könnyebben hozzá tudjanak férni a tűzoltók a vízsugárral. Mivel jelentős vízkivétellel járt a tűzoltás, így a környék tűzivíz hálozata nem bírta a jelentős vízkivételt, így több vízszállító járművel folyamatosan hordják az oltáshoz szükséges vizet a környéken található tavakból.

Az este során a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett a környéken keletkezett nagy füst miatt, azonban mérgező anyagokat veszélyes koncentrációban nem tudtak kimutatni a levegőből. Az eset során személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésének okát a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás során vizsgálja. Az oltási munkálatok előreláthatólag még hosszan elhúzódnak.

Fotós: Zala KMSZ

 

Kapcsolódó képek:

Továbbra is oltják a rédicsi tüzet Továbbra is oltják a rédicsi tüzet Továbbra is oltják a rédicsi tüzet
>>> További képek a galériában <<<