Hírek


Zala megyei önkéntesek is részt vettek az Országos Hagyományőrző Tűzoltó Versenyen
2018. július 09. 14:43
A hétvégén, július 6-8. között tartották meg Tatán a IX. Országos Ifjúsági és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyt. A rendezvényt a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ), a tatai önkormányzattal együttműködve, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetséggel közösen szervezte meg. Az Esély Budapest Alapítvány tatai táborában és a Tatai Olimpiai Központban megtartott versenyek szervezésében a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett.

Az MTSZ szervezésében minden második évben tartanak országos tűzoltóversenyeket a felnőtt önkéntes tűzoltók részére. Az idei megmérettetésre a hazaiak mellett határon túli magyar versenyzők is meghívást kaptak Felvidékről, Székelyföldről és a Vajdaságból.

A hagyományos felnőtt női és férfi tűzoltó versenyen két versenyszámot tartanak: kismotorfecskendő-szerelést, amelynek során a versenyzőknek tűzoltásra alkalmas állapotba kell összeszerelniük a tömlőket és a sugárcsövet, valamint végrehajtaniuk a nyolcszor ötven méteres váltófutást – ez utóbbi résztvevőinek különböző akadályokat kell leküzdeniük a pályán.

Az ifjúsági tűzoltó versenyen a szabályok szerint a 10-16 éves korosztályban lány- és fiúcsapatok versenyeznek, de lehetnek vegyes összetételűek is a tíz főből álló egységek között. Az indulók idén is két számban mérték össze tudásukat: akadálypályán és négyszáz méteres váltófutásban. A két versenyszámban elért összetett eredmény alapján került ki a győztes csapat.

A verseny ünnepélyes zárásán részt vett Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke, dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Vida Dóra, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Michl József, Tata város polgármestere, valamint a megye, a járás és a város kormányhivatalainak képviselői.

A megjelenteket Kósa Lajos, és dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter nevében dr. Góra Zoltán köszöntötte. Kósa Lajos beszédében kiemelte a hazai és a határon túli magyarlakta településeken is szolgálatot teljesítő önkéntes tűzoltók munkájának szükségességét. A katasztrófavédelmi főigazgató beszédében kiemelte, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek egyre nagyobb százalékban vesznek részt a vonulások végrehajtásában, tevékenységük 2012 és 2017 között megduplázódott a mentő tűzvédelemben. Köszöntőjét követően a tábornok átadta a Belügyminisztérium által felajánlott különdíjat is.

A verseny befejezéseként pedig Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke köszönte meg mind a hazai, mind a határon túli valamennyi csapat részvételét, eredményes szereplését.

Az élénk érdeklődéssel övezett versenyeken a következő főbb zalai eredmények születtek:

VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Verseny - A férfi csapatok közötti összetett versenyben:

  • Becsehely ÖTE férfi 7. helyezés

Ifjúsági CTIF:  Akadály pálya:      DÖHÖTE Letenye  3. helyezés

                                                          Becsehely   ÖTE     4.helyezés

                                                          Letenye ÖTE          6.helyezés

 

                      Váltó futás:                Becsehely ÖTE         5.helyezés

                                                           DÖHÖTE Letenye    6. helyezés

                                                           Letenye ÖTE             3. helyezés

 

Összesítésben az ifjúsági kategóriában :  Becsehely ÖTE 4.  DÖHÖTE Letenye 5.  Letenye ÖTE pedig a 6. helyezést érte el.

Fotós: Marton Károly

 

Kapcsolódó képek:

Zala megyei önkéntesek is részt vettek az Országos Hagyományőrző Tűzoltó Versenyen Zala megyei önkéntesek is részt vettek az Országos Hagyományőrző Tűzoltó Versenyen Zala megyei önkéntesek is részt vettek az Országos Hagyományőrző Tűzoltó Versenyen
>>> További képek a galériában <<<