Hírek


Képzésen az elsődleges irányításban résztvevő tűzoltók
2018. június 14. 15:34
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében továbbképzést tartottak a főügyeleteseknek és a megye tűzoltás vezetésére jogosult személyeinek a mai napon a megyeszékhely Május 1 úti oktatási termében.

Az eseményt Takács Ottó tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki kiemelte a tűzoltásvezetők és műveletirányítók közötti egységes, gyors és szakszerű kommunikáció fontosságát a káreseményeknél.

Az előadások sorát Bajsz András tűzoltó alezredes megyei tűzoltósági főfelügyelő nyitotta, aki a tűzoltási, műszaki mentési szakterület aktuális kérdései mellett kitért az országos ellenőrzések által feltárt hiányosságok, tapasztalatiok fontosságára is napirendi pontjában. Részletesen bemutatta a beosztotti állomány részére megváltozott képzési rendszer előnyeit, részletezte az országos szerv által végrehajtott ellenőrzések tapasztalatait és tájékoztatta a jelenlévőket a jövőben várható feladatokról, fontosabb eseményekről.

Ezt követően a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei összegezték gyakorlatok, ellenőrzések tapasztalatait. Kiemelték a végrehajtott magas szintű tűzoltás-taktikai feladatmegoldásokat és rávilágítottak az általuk észlelet kedvezőbb és logikusabb végrehajtási módozatokra is. A képzés során a félév tanulságos eseteinek tapasztalatait is megbeszélték a jelenlévők.

Benyák Attila tűzoltó alezredes a főügyeleti osztály vezetője a főügyeleti osztály és a végrehajtói állomány közötti rádióforgalmazás legfontosabb pontjaira tért ki felszólalásában, valamint tájékoztatást adott a megyei fő- és műveletirányító ügyeletek felkészítésének feladatairól.

Fotós: Cseresznyés Dániel tű. fhdgy - Zala MKI

 

Kapcsolódó képek:

Képzésen az elsődleges irányításban résztvevő tűzoltók Képzésen az elsődleges irányításban résztvevő tűzoltók Képzésen az elsődleges irányításban résztvevő tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<