Hírek


Tűzoltó beavatkozások - 2018.06.14. (csütörtök)
2018. június 14.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek.

08:55 |  Letért az úttestről és az oldalára borult egy kamion a 74-es főúton, Söjtör térségében. A balesethez a zalaegerszegi és a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a műszaki mentést. Mivel a jármű forgalmi akadályt nem képez, így a nap során később, kamionmentő segítségével fogják a járművet kivontatni. Az eset során személyi sérülés nem történt.

09:22 | Karmacs külterületén egy tíz méter magas fa dőlt az útra, amelyet benzinmotoros láncfűrésszel távolítottak el az útról a keszthelyi tűzoltók.

11:18 | Gellénházán a Kossuth utcában egy fa dőlt a villanyvezetékre. A növényt a zalaegerszegi tűzoltók láncfűrésszel távolították el a vezetékekről.

11:41 | Egy huszonöt négyzetméteres pincében ötven centiméter magasan állt a felhalmozódott esővíz Zalaegerszegen a Tüttő György utcában. A műszaki mentés során a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók szivattyúval távolították el a víztömeget.

18:59 | Bucsután a Rákóczi utcában egy hetven négyzetméteres családi ház hátsó oldala kidőlt, tetőszerkezete beszakadt. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd körbeszalagozták az életveszélyessé vált házat. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az ott lakó öt embert rokonoknál helyezték el.


További beavatkozásaink: 2018.06.13. | 2018.06.15.