Hírek


Szünidő előtti látogatás a tűzoltóságon
2018. június 13. 11:45
A tanév végével egyre több általános iskola keresi föl a hivatásos tűzoltóparancsnokságokat Zala megyében, hogy a szünidő előtt betekintést nyerhessenek a diákok a tűzoltók munkájának mindennapjaiba.

Így tette ezt a zalaegerszegi  Eötvös József Általános Iskola is, akik a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra látogattak el. Az eddigi csoportok közül az egyik legaktívabb, legérdeklődőbb gyerekek alkották ezt az alsó tagozatos osztályt. Érdekelte őket a tűzoltás és műszaki mentés minden csínja. Rengeteg kérdést tettek fel az őket körbevezető Kocza Balázs, Horváth János tűzoltó törzsőrmesternek és Horváth Péter tűzoltó főtörzsőrmesternek. Érdekelte őket a tűzoltás, magasból mentés, éjszakai vonulások, szakfelszerelések, gépjárművek paraméterei, balesetek, tűzoltó sport, pihenő idő, beosztások, rendfokozatok, régi és új szerek közti különbségek.

Öröm volt hallgatni és válaszolni a rengeteg kérdésükre. A laktanya látogatás végén azt is megtapasztalhatták a gyerekek, hogy hogyan is zajlik egy riasztás a tűzoltóknak, ugyanis próbariasztást is tartottak az érdeklődő tanulóknak.


 

Kapcsolódó képek:

Szünidő előtti látogatás a tűzoltóságon Szünidő előtti látogatás a tűzoltóságon Szünidő előtti látogatás a tűzoltóságon
>>> További képek a galériában <<<