Hírek


A viharral kapcsolatos események összefoglalója
2018. június 11. 11:30
Péntek este a Dunántúlon áthaladó zivatarlánc Zala megyét sem kerülte el. A szomszédos megyékhez hasonlóan Zala megyében is számos esetben kérték a tűzoltók segítségét a viharral kapcsolatos káresemények felszámolásához.

A hétvége során 71 helyszínre vonultak a hivatásos önkormányzati és önkéntes tűzoltók megyeszerte. A vihar leginkább Lenti és Zalaegerszeg térségét sújtotta, így itt kellett az esetek túlnyomó többségébe beavatkozniuk kollégáinknak. A vihar rendkívül erős, viharos széllel érkezett megyénkbe. Keszthelyen 90 kilométeres lökéseket is mértek. Ebből következőleg a szél számos helyen fákat döntött utakra, járdákra, járművekre, épületekre és udvarokba, amelyeket a tűzoltók távolítottak el láncfűrésszel és kéziszerszámokkal. A hirtelen lezúdult csapadékvizet - amely egyes térségekben pár óra alatt elérte a 40-50 millimétert is - sok helyen képtelen volt a csatornarendszer elvezetni. Ennek következményeképpen számos helyen kellett pincékből, kazánházakból, alacsonyabban fekvő területekről a felhalmozódott vizet eltávolítaniuk a tűzoltóknak szivattyúkkal, helyenként több órás munkák során.

Szombaton hét településen vagy településrészen (Bödeháza, Gáborjánháza, Zalaszombatfa, Külsősárd, Szíjártóháza, Nemesnép, Zalacséb) nem volt áram, vezetékszakadás következtében, azonban az áramszolgáltató szakemberei a kora esti órákra elhárították a hibát.

A rendkívüli esőzéssel, viharral kapcsolatban, Zala megyében személyi sérülés nem történt.

Fotós: Lenti, Keszthely, Zalaegerszeg HTP

 

Kapcsolódó képek:

A viharral kapcsolatos események összefoglalója A viharral kapcsolatos események összefoglalója A viharral kapcsolatos események összefoglalója
>>> További képek a galériában <<<