Hírek


Tűzoltó beavatkozások - 2018.06.05. (kedd)
2018. június 05.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek.

05:10 | Egy kidőlt akácfát távolítottak el a zalakarosi hivatásos tűzoltók a 7-es főútról Galambok külterületén. A növényt kézi szerszámokkal távolították el az úttestről.

08:21 | Hottón a Petőfi Sándor utcában lévő családi ház pincéjében egy méter magasan állt a felhalmozódott csapadékvíz, amelyet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók távolítottak el szivattyúk segítségével.

10:15 | Egy csapadékvízzel megtelt vízelvezető árok veszélyeztette a környező házakat Teskándon a Toldi Miklós utcában. A vizet a Zalaegerszegről érkező hivatásos tűzoltók távolították el szivattyúval.

Kedden a kora esti órákban rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék esett Nagykanizsán. A hirtelen felhőszakadás következtében garázsok, kazánházak, pincék, mélygarázsok teltek meg csapadékvízzel, amelyet a nagykanizsai hivatásos és a gelsei valamint a murakeresztúri önkéntes tűzoltók távolítottak el hét esetben szivattyúkkal. A vihar következtében egy fa is kerítésre dőlt, melyet motoros láncfűrésszel távolították el a helyi tűzoltók. A Király utcában egy társasház műanyag burkolatát bontotta meg a szél, amelyet fűrésszel, magasból mentő járműről távolítottak el a tűzoltók.

18:39 | Egy személygépkocsi és egy teherautó karambolozott a 61-es főút 193-as kilométerénél, Nagykanizsa közelében. A személyautó sofőrjét a helyszínre riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók emelték ki a járműből és átadták a mentőknek, akik kórházba szállították. A műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszán félpályán haladt a forgalom.


További beavatkozásaink: 2018.06.04. | 2018.06.07.

Fotós: Nagykanizsa HTP, Pacsa KVŐ

 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltó beavatkozások - 2018.06.05. (kedd) Tűzoltó beavatkozások - 2018.06.05. (kedd) Tűzoltó beavatkozások - 2018.06.05. (kedd)
>>> További képek a galériában <<<