Hírek


Idén is összemérték ügyességüket a zalai önkéntesek
2018. május 14. 11:09
A Zala Megyei Tűzoltó Szövetség, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a helyi önkéntes tűzoltók közös szervezésében tegnap zajlott a Zala megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek 2018. évi versenye, melynek ezúttal Bak települése adott otthont.

Az eseményt Egri Gyula tűzoltó ezredes a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, aki beszédében kihangsúlyozta, hogy évről évre egyre több csapat, versenyző vesz részt a megmérettetésen és kiemelte az önkéntesek szerepvállalását a tűzoltási és mentési munkálatokban.  Vígh László a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos a kormány által biztosított növekvő pályázati lehetőségeket emelte ki,  melyek kihasználásával az önkéntesek számos új eszközhöz, szakfelszereléshez jutottak az évek során.

A verseny során több helyszínen zajlottak a megmérettetések. A kismotorfecskendő szerelés során két kategóriában, retro és modern eszközökkel is versenghettek a zalai önkéntesek. A verseny során egy köbméternyi vízből egy bizonyos mennyiséget kell a szivattyúval a versenyzőknek a száz méterre lévő céltáblán kivágott kis nyílásba eljuttatni. A víz útját természetesen tűzoltó tömlők biztosították két sugáron át, amelyek megszerelése is a versenyzők dolga volt.

CTIF versenyszámoknál a szerelési feladatok pontosságát értékelték. Azonban az említett feladat mellett ügyességi akadályok leküzdését követően kezdő tűzoltási feladatokat is végre kellett hajtaniuk az ebbe a kategóriába versenyző fiataloknak.

Minden helyezett oklevél díjazásban részesült, azonban dobogó első három helyezettje még kupával is büszkélkedhetett a nap végén. Strázsai Zoltán a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke elmondta, hogy a jól szereplő csapatok indulhatnak a nemzetközi megmérettetéseken is.

Eredmények:

„Retro” kismotorfecskendő, női kategória:

1. Becsehely                           41,73

2. Alsópáhok                          46,04

3. Balatonszentgyörgy           1:06,92

„Retro” kismotorfecskendő, ifjúsági kategória:

1. Becsehely                           44,73

„Retro” kismotorfecskendő, gyermek kategória:

1. Balatonszentgyörgy           1:17,83

„Modern” kismotorfecskendő, női kategória:

1. Becsehely                           37,80

„Modern” kismotorfecskendő, ifjúsági kategória:

  1. Becsehely                    49, 15

„Modern” kismotorfecskendő, gyermek kategória:             

  1. Zalaszentiván
  2. Balatonszentgyörgy

      2.Vörs

CTIF férfi kategória:

  1. Becsehely                  374 pont
  2. Mura Mentő Csoport    347 pont

CTIF női kategória:

            1. Becsehely             317 pont

CTIF ifjúsági kategória:

  1. Becsehely                    1016 pont
  2. Letenye                        1014 pont
  3. Alsópáhok                    1000 pont
  4. DOH ÖTE                     988 pont
Fotós: Zalaszentiván ÖTE, Horváth Szabolcs tű. alez - Zalaegerszeg KVK

 

Kapcsolódó képek:

Idén is összemérték ügyességüket a zalai önkéntesek Idén is összemérték ügyességüket a zalai önkéntesek Idén is összemérték ügyességüket a zalai önkéntesek
>>> További képek a galériában <<<