Hírek


Tűzoltó beavatkozások - 2018.05.12. (szombat)
2018. május 12.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek.

01:45 | Keszthelyen a Kárpát utcában egy letörött faág elfoglalta a fél útpályát. Az ágat a helyi hivatásos tűzoltók motoros lácfűrésszel távolították el.

07:10 | Teljes terjedelmében égett egy gépkocsi a 760-as út Zalacsány és Felsőpáhok közötti szakaszán. A tűzhöz a keszthelyi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzoltási utómunkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Az eset során egy ember megsérült, őt égési sérülésekkel látják el a mentők.

11:50 | Egy nagytestű kutya mentéséhez riasztották a keszthelyi hivatásos tűzoltókat Keszthelyre a Kapás utcában, ahol az állat egy vízelvezető aknába esett és önerejéből nem tudott kijönni. A tűzoltók kötél segítségével mentették ki a kutyát, aki sérléseket nem szenvedett.

12:10 | Galambokon a Somogyi Béla utcában egy személyautó a vízelvezető árokba hajtott. A zalakarosi hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd drótkötél segítségével kivontatták azt. A balesetben egy ember szenvedett sérüléseket.

16:16 | Villám csapott egy ház kéményébe Zalaegerszegen a Belsőszeg utcában, amely szétrobbant, és jelentős károsodást okozott a pala fedésű tetőben. A helyi hivatásos tűzoltók a veszélyessé vált tetőn keletkező lyukakat befóliázták.


További beavatkozásaink: 2018.05.11. | 2018.05.13.