Hírek


Tavaszi ülését is megtartotta a Megyei Védelmi Bizottság
2018. április 11. 13:32
Nyolc napirendi pontot, köztük két katasztrófavédelmi jellegűt tárgyaltak a Megyei Védelmi Bizottság április 11-ei ülésén.

Az ülést Dr. Sifter Rózsa a Megyei Védelmi Bizottság elnöke nyitotta meg, és egyben köszöntötte a védelmi bizottság tagjait.

Ezt követően a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta a védelmi bizottságot az ár- és belvíz elleni felkészülésről. Részletesen taglalták az ilyen esetekben a védekezésben bevethető személyi és tárgyi feltételeket. Egri Gyula tűzoltó ezredes kihangsúlyozta, hogy egy veszélyhelyzet esetén közel ötezer hivatásos és önkéntes ember szervezett munkájával lehetne megakadályozni egy tavaszi áradás, vagy hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatti nagyobb kár keletkezését.

A következő napirendi pontok egyikében a megyei katasztrófavédelmi igazgató részletes előterjesztést tett a megjelenteknek a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szaktevékenységeiről.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő képviselte a védelmi bizottság ülésen.


 

Kapcsolódó képek:

Tavaszi ülését is megtartotta a Megyei Védelmi Bizottság Tavaszi ülését is megtartotta a Megyei Védelmi Bizottság