Hírek


Széleskörű lakosságtájékoztatás fontossága
2018. február 14. 12:34
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a jövőben is kiemelt céljának tekinti, hogy lakossági fórumokon, közmeghallgatásokon, közös önkormányzati üléseken is részt vegyen és komplex tűzmegelőzési valamint egyéb katasztrófavédelmi jellegű témákkal bővítsék a települések lakóinak ismeretét.

Ennek a folyamatnak első állomásaként Pókaszepetken tartottak előadást a zalaegerszegi katasztrófavédelmi kirendeltség szakemberei az öt települést magába foglaló önkormányzati hivatal tagjainak. Zala megye kisfalvas településszerkezete miatt a megyében található kettőszázötvennyolc település közül százharminkettő a zalaegerszegi kirendeltség területén található és az említett eseményekkel a szakemberek célja az állampolgárok öngondoskodó képességének növelése és katasztrófavédelmi ismereteik bővítése.

Az eseményen Huttmann Ilona tűzoltó alezredes, katasztrófavédelmi megbízott a települések katasztrófavédelmi feladatait ismertette. Kiemelte a települések védekező képességeinek fontosságát, a települési mentőcsoportok szerepét egy nagyobb árhullám vagy villámárvíz esetén. Tájékoztatta az önkormányzatok képviselőit a települést ért nagyobb káresemény utáni vis maior eljárások rendjéről is.

A következő előadásban dr. Kocsis Dorottya tűzoltó főhadnagy a szabadtéri égetés szabályairól, a külterületi és belterületi égetés jogszabályi hátteréről tájékoztatta a megjelenteket.

A preventív előadások sorát Horváth Szabolcs tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő zárta, aki a halálos kimenetelű tűzesetek megelőzése érdekében a tüzelő-fűtőberendezések szakszerű használatáról, az ágyban dohányzás veszélyeiről és az elektromos tüzek keletkezéséről valamint a szén-monoxid-mérgezések megelőzéséről beszélt.

Fotós: Zalaegerszeg KVK

 

Kapcsolódó képek:

Széleskörű lakosságtájékoztatás fontossága Széleskörű lakosságtájékoztatás fontossága Széleskörű lakosságtájékoztatás fontossága