Hírek


Pályázati nyereményeket adtak át az önkénteseknek
2018. január 04. 11:20
Tegnap adták át a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksággal együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezeteknek 2017.évi pályázati nyereményeit a megyeszékhely tűzoltóságán.

Az idén országosan 602 önkéntes tűzoltó egyesület és közel kétszáz önkéntes mentőcsoport szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán, amelyen különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzéséhez, működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásra, valamint a tagok oktatására és vizsgáztatására lehetett támogatást elnyerni.

A Zalaegerszeg környéki tűzoltó egyesületek és a Zala Különleges Mentők összesen 4,7 millió forintnyi értékben vehetett át eszközöket, szakfelszereléseket. Azonban akadt olyan egyesület is, mint például a zalaszentiváni aki szertárbővítésre pályázott és jelentős összeget nyert az építkezési munkálatokhoz.

Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei igazgató kihangsúlyozta, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázat összegei évről évre nőnek, ezáltal nagy lehetőségek nyílnak meg az önkéntes tűzoltó egyesületeknek további fejlődésük érdekében. Kiemelte, hogy idén mind a harminchárom Zala megyei pályázó egyesület valamilyen támogatáshoz hozzájutott és ezek közül, most nyolc tűzoltó és egy mentőszervezet veheti át a pályázati nyereményüket.

Vigh László, miniszteri biztos, országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki azoknak az embereknek akik önként vállalták, saját szabadidejüket feláldozva, hogy bajba került embereken segítsenek vagy értékeket mentsenek. Emellett kihangsúlyozta, hogy a civil emberek tenni akarása, céltudatossága is hozzájárul hazánk kiemelkedő gazdasági mutatóihoz. Megemlítette, hogy a legnagyobb társadalmi elismerés továbbra is a tűzoltói hivatást övezi Magyarországon, és arra kérte a megjelenteket, hogy hasonló elszántsággal, hivatástudattal végezzék tűzoltási és műszaki mentési tevékenységüket az idei évben is.

Zalaegerszeg vonzáskörzetéből 8 tűzoltó egyesület indult sikerrel a pályázaton:

  1. Kemendollári Önkéntes Tűzoltó Egyesület
  2. Lakhegy Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete
  3. Nagypáli Tűzoltó Egyesület
  4. Önkéntes Tűzoltó Egyesület Bajánsenye
  5. Petőmihályfa Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete
  6. Pókaszepetk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete
  7. Zalaistvánd Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete
  8. Zalaszentiván Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Továbbá egy önkéntes mentőszervezet: a „Zala Különleges Mentők” is nyert támogatást.

Fotós: Kocsis Kornél tű. szds- Zalaegerszeg HTP

 

Kapcsolódó képek:

Pályázati nyereményeket adtak át az önkénteseknek Pályázati nyereményeket adtak át az önkénteseknek Pályázati nyereményeket adtak át az önkénteseknek
>>> További képek a galériában <<<