Hírek


Tűzoltók munkájával ismerkedtek a gyerekek Szentgyörgyvölgyön
2017. szeptember 08. 10:53
A Lenti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói mutatták be munkájukat a szentgyörgyvölgyi családi és gyermeknapra a kilátogató gyermekeknek.

Szinte minden rendezvényen, ahol a tűzoltók megjelennek elsöprő sikert aratnak a gyermekek körében. Minden óvodás és kisiskolásnak nagy élmény a nagy piros autóra felülni, felpróbálni a tűzoltók által használt sisakot, felpróbálni a ruhájukat, ismerkedni a szakfelszereléseikkel. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generációt olyan ismeretekkel vértezze fel, amelyekkel egy baleset esetén hasznosan eleget tudnak tenni állampolgári kötelességeiknek, ennek megfelelően pontos információkkal tudnak szolgálni egy segélyhívás esetén, legyen ez tűzeset vagy műszaki mentés.

Jelen rendezvényen is a tűzoltók hétköznapi munkavégzésén és különleges bevetésein kívül a jelzések leadásának pontosságáról, tartamáról is szó esett a bemutató során. A családi és gyermeknap során minden kisgyerkőc egy rövid napra is, de a tűzoltók „bőrébe bújva” egy picit tűzoltónak érezhette magát.


 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltók munkájával ismerkedtek a gyerekek Szentgyörgyvölgyön Tűzoltók munkájával ismerkedtek a gyerekek Szentgyörgyvölgyön Tűzoltók munkájával ismerkedtek a gyerekek Szentgyörgyvölgyön
>>> További képek a galériában <<<