Hírek


Tűzoltó beavatkozások - 2017.08.11. (péntek)
2017. augusztus 11.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére 103 tűzoltó beavatkozást igénylő jelzés érkezett.

08:18 | Tornyiszentmiklós és Lovászi között egy tizenöt négyzetméteres hegyi pince tetőszerkezete teljes terjedelemében égett. A tűzhöz Lentiből érkeztek hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízsszállító járművel. A tűzoltók egy vízsugárral pár perc alatt eleoltották az égő épületet, azonban az oltási munkálatok során egy összeégett holttestet találtak az ingatlanban. A tűz keletkezési okát a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás során vizsgálja.

09:37 | Zalaszentgrót: A Csáfordi utcában egy hegyi pince égett. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat. A beavatkozás során a tűzoltók gázpalackot is kihoztak a lángoló pincéből. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A csütörtök esti viharral összefüggésben a mai napon 12:00-ig (a tegnap esetekkel együtt) 228 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, továbbra is a szél által házakra, utakra, járdákra kidöntött fák eltávolításán dolgoznak. Az előbb említett időpontig tovább csökkent az áram nélkül maradt fogyasztók száma, jelenleg 4300 fogyasztónál és 36 településen dolgoznak még a szakemberek a hibák elhárításán.

A csütörtök esti vihar által generált műszaki mentéseken a megye hivatásos tűzoltói jelenleg is dolgoznak. 18:00-ig 269 esetben kellett a viharos, helyenként orkán erejű szél által kidöntött fák eltávolításánál beavatkozniuk. Este hat óráig a megyében 2400 fogyasztónál 25 településen nincs áram, amelyen az esti órákig folyamatosan dolgoznak az áramszolgáltató szakemberei.


További beavatkozásaink: 2017.08.10. | 2017.08.12.