Hírek


Jelentős károkat okozott az éjszakai vihar Zala megyében
2017. augusztus 11. 06:31
Óriási széllel csapott le Zala megyére a tegnap esti vihar, jelentős károkat okozva épületekben, elektromos vezetékekben. Jelenleg is dolgoznak a megye hivatásos és önkéntes tűzoltói a károk felszámolásán.

Viharos orkán erejű, helyenként 113 kilométeres széllel érkezett meg a lehűlést okozó vihar megyénkre. Jelentős csapadék nem eset Zala megyére, azonban a szél erőssége miatt egész este munkát adott a tűzoltóknak. A reggeli órákig 184 esetben riasztották a hivatásos és az önkéntes tűzoltókat autókra, járdákra, utakra épületekre dőlt fák eltávolításához. A vihar leginkább Lenti és Zalaegerszeg vonzáskörzetét érintette, így innen érkezett a legtöbb segélykérő hívás is. A több, mint száz kilométeres szél jelentős károkat okozott a vasúti felsővezetékekben és az áramszolgáltatásban is, így az éjszaka során késések voltak a  vonatforgalomban Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, valamint jelenleg sincs áram közel 7000 ezer fogyasztónál a megyében. Személyi sérülés egyetlen esetben sem történt.

A szolgáltató szakemberei és a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.

Tovább a mai nap beavatkozásaira

Fotós: Zalaegerszeg HTP, Kemendollár ÖTE

 

Kapcsolódó képek:

Jelentős károkat okozott az éjszakai vihar Zala megyében Jelentős károkat okozott az éjszakai vihar Zala megyében Jelentős károkat okozott az éjszakai vihar Zala megyében
>>> További képek a galériában <<<