Hírek


Ötven méter magasba futottak Zalaegerszegen a tűzoltók
2017. július 14. 10:32
Az I. Restart Fesztivál keretein belül szervezték meg tegnap az I.Restart-Zalaszám Extreme TV-torony futást, ahol a versenyzőknek a szokványos lépcsőfutástól eltérően nehezítő körülmények leküzdésével kellett feljutniuk a megyeszékhely TV-tornyának ötven méteren lévő kilátószintjére.

A rendezvényt Szabó Zoltán versenyigazgató, Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei igazgató és Szász András a Zalaszám Informatika Kft igazagtója (a rendezvény főszponzora) nyitotta meg. A köszöntőkben sportszerű és balesetmentes versenyzést kívántak a vezetők és remélik, hogy a szépszámú nevező minden évben visszatér a Tv torony futásra.

A megmérettetésen közel hatvan hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltó érkezett az ország minden pontjából, hogy teljesítsék a kihívásokkal teli versenytávot. A toronyfutás legfiatalabb indulója húsz, míg legidősebb indulója hatvanegy éves volt, így meglehetősen színes korosztályok alkották a mezőnyt.

A fesztivál szervezői igyekeztek profi körülményeket biztosítani a versenyzőknek a verseny egésze során, ennek köszönhetően mindenki balesetmentesen teljesítette a távot.

Mibe is volt más ez a lépcsőfutás, mint a többi hasonló rendezvény?

A versenyzőknek még a lépcsőfutás előtt három feladatot kellett leküzdeniük. Először egy palánkot kellett átugraniuk, majd egy tréleren lévő akadályok mentén kellett egy sérült személyt imitáló bábut a célhelyre mozgatniuk, ezt követően lassító sikán leküzdésével értek el a Tv torony lábához. Innentől indult az ötven méter meghódítása, azonban a felfutás során is több helyen szűkítések nehezítették a tűzoltók menetelését a kilátószinten elhelyezett célig.

A versenyzők több kategóriában indultak, életkoruknak megfelelően. A táv leküzdéséhez a leggyorsabb versenyzőnek nem kellett egész három perc. Külön érdekessége volt az eseménynek, hogy a férfiak mellett két női induló is bizonyította rátermettségét a nem mindennapi fizikai állóképességet és felkészültséget igénylő versenyen.

A délutáni órákra minden induló célba ért és kialakult az összesített végeredmény, amelyet korcsoportonként értékeltek.

A szervezők rendhagyó fesztivált kívánnak létesíteni Zalaegerszeg a Restart Fesztiválból, így reméljük jövőre még több versenyezni vágyó tűzoltó látogat el Zala megyébe.

 

Eredmények: (részletes eredménytáblázat az oldal alján található letölthető dokumentumként)

I. korcsoport férfi (18-29 év)

       1. Horváth Dániel Nagyatád HTP

       2. Németh Gergely Pápa HTP

       3. Badar Ádám Csongrád HTP

I. korcsoport női (18-29 év)

      1. Pál Katalin Veszprém MKI

II. korcsoport férfi (30-34 év)

 1. Manyaszek Áron Siklós HTP
 2. Mészáros Csaba Szeghalom HTP
 3. Bleszity Erik Pétervásárai KVŐ

III. korcsoport férfi (35-39 év)

 1. Kiss János Nagyatád HTP
 2. Léber Zoltán Siklós HTP
 3. Tóth Attila Gödöllő HTP

III. korcsoport női (35-39 év)

 1. Dr. Kocsis Katalin Dorottya Zalaegerszeg KVK

IV. korcsoport férfi (40-44 év)

 1. Ugranyecz Miklós Zalaegerszeg HTP
 2. Bachmann László Siklós HTP
 3. Farkas Szilárd Lenti HTP

V. korcsoport férfi (45- )

 1. Csernák István Csongrád HTP
 2. Fontányi Zsolt Pest MKI
Fotós: Farkas Eszter tű. ftőrm - Zala MKI, Szörcsök Szilárd tű. ftőrm - Nagykanizsa HTP

 

Kapcsolódó képek:

Ötven méter magasba futottak Zalaegerszegen a tűzoltók Ötven méter magasba futottak Zalaegerszegen a tűzoltók Ötven méter magasba futottak Zalaegerszegen a tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: