Hírek


Tűzoltó beavatkozások - 2016.10.27. (csütörtök)
2016. október 27.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére hat tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés érkezett.

07:00 | Bak: és Baktüttös közötti vasúti pályán egy fa dőlt a Zalaegerszeg irányába közlekedő motorvonat elé. Mivel a káresetet gépjárműfecskendővel nem lehetett megközelíteni, ezért a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vonattal érkeztek a műszaki mentés helyszínére, majd benzinmotoros láncfűrésszel eltávolították a forgalmi akadályt képező növényt a sínpályáról. A vonaton utazó negyvenkét ember közül senki nem sérült meg.

07:04 | Zalaegerszeg: A Göcseji Pataki Ferenc utcában egy irodahelyiség egyik melléképületének szellőztető ventillátora füstölt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átszellőztették az épületet és áramtalanították a meghibásodott eszközt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

07:27 | Szepetnek: A Kossuth utcában egy személygépjármű árokba hajtott. A jármű áramtalanításához Nagykanizsáról érkeztek hivatásos tűzoltók. A balesetben egy ember sérült meg.

08:40 | Nagykanizsa: A Halvax utcában egy csarnok tetőfelújítási munkálatai közben egy munkás dereka becsípődött, önerejéből nem tudott lejönni. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók csápos emelő segítéségével hordágyon lehozták a sérültet, akit átadtak a mentőszolgálat szakembereinek.

10:59 | Zalaszentgrót: A település külterületén a 7336-os számú út 12-es kilométerénél egy jármű hídkorlátnak ütközött forgalmi akadályt képezve. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során személyi sérülést nem szenvedett senki.

10:52 | Gelsesziget: A Fő utcán egy munkagép elvágta a település és a gázfogadó közötti gázvezetéket, amelyből ömlött a gáz a szabadba. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat csőszorítóval megszüntette a szivárgást a szolgáltató helyszínre érkezéséig. A javítási munkálatokat kevesebb, mint két óra alatt végrehajtották, így ismét van gázszolgáltatás a településen.


További beavatkozásaink: 2016.10.26. | 2016.10.27.

Fotós: Zalaegerszeg HTP, Nagykanizsa HTP

 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltó beavatkozások - 2016.10.27. (csütörtök) Tűzoltó beavatkozások - 2016.10.27. (csütörtök) Tűzoltó beavatkozások - 2016.10.27. (csütörtök)