Hírek


Minden eddiginél nagyobb támogatás a megye önkéntes tűzoltóinak
2016. február 17. 15:14
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt 2015. évi pályázatokon elnyert eszközöket adták át a megye önkéntes tűzoltó egyesületeinek a keszthelyi, zalaegerszegi és a nagykanizsai hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon.

Minden eddiginél nagyobb összegre, több, mint 500 millió forintra lehetett az elmúlt évben pályázniuk az önkéntes tűzoltó egyesületeknek országszerte. Zala megyében huszonhat egyesület nyújtotta be pályázatát és sikerrel könyvelhettük el, hogy mindegyikük részesült a támogatásból.   Az említett egyesületek összességben 21 millió forint értékben vehettek át szakfelszereléseket, eszközöket Egri Gyula tűzoltó ezredes megyei igazgatótól és Takács Ottó tűzoltó ezredes megyei igazgatóhelyettestől.

Kedden a keszthelyi hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal együttműködési megállapodással rendelkező balatongyöröki, rezi, sümegi, alsópáhoki, zalaszentgróti, zalagyönrői és hévízi tűzoltó egyesületek részesültek 5,21 millió forintnyi szakfelszerelésben.

A mai napon Zalaegerszegen a baki, kemendollári, petőmihályfai, pókaszepetki, zalaistvándi és az önállóan beavatkozó egyesület ként működő Zalaszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület is gazdagodott eszközökkel, összességben 5,43 millió forint értékben

Ugyancsak szerdai nap vehette át a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon a tűzoltás és műszaki mentések során használandó eszközöket a balatonmagyaródi, becsehelyi, gelsei, letenyei, miháldi, murakeresztúri, szepetneki, zalakarosi, gyékényesi, iharosberényi, szőkedencsi vései és szentliszói egyesületek, mint egy 11,12 millió forint értékben.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatát koordinálta, amelyek az általa irányított zalai hivatásos tűzoltó-parancsnokságok működési területén látnak el együttműködési megállapodás alapján tűzvédelmi feladatokat, vagy ápolják a tűzoltó hagyományokat. Mivel a zalai hivatásos tűzoltóságok elsődleges működési területe túlnyúlik a megyehatáron, nem csak Zala, hanem néhány Somogy, Vas és Veszprém megyei egyesület is a zalai koordinációban juthatott a pályázaton elnyert eszközökhöz.

Fotós: Keszthely HTP, Nagykanizsa HTP, Cseresznyés Dániel tű. fhdgy - Zala MKI

 

Kapcsolódó képek:

Minden eddiginél nagyobb támogatás a megye önkéntes tűzoltóinak Minden eddiginél nagyobb támogatás a megye önkéntes tűzoltóinak Minden eddiginél nagyobb támogatás a megye önkéntes tűzoltóinak
>>> További képek a galériában <<<