Hírek


Új, magyar gyártású tűzoltógépjármű a megyében
2015. február 09. 15:48
A frissen végzett tűzoltók eskütételével egy időben hét új HEROS AQUADUX-X 3000 típusú tűzoltógépjármű átadása is megtörtént a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán.

A hét gépjárműfecskendő 4x2-es hajtásláncú HEROS AQUADUX-X 3000 típusú. A jármű technikailag előrelépést jelent, alacsony súlypontjából fakadóan stabilabb az elődeihez viszonyítva. Korszerű automatizált kuplungszerkezettel ellátott, ami jelentősen megkönnyíti a gépjárművezetők tevékenységét, a vonulások alkalmával így kevesebb tevékenység nehezíti a járművezető koncentrációját.

Az új magyar gyártású gépjárműfecskendő a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon áll szolgálatba, miután a megfelelő tűzoltótechnika- kezelői jogosítványt megszerzik és résztvesznek a vezetéstechnikai képzésen a szerre beosztott gépjárművezetők.

Zala megyében a Keszthelyi Hitvatásos Tűzoltó-parancsnokságnál már használnak egy ilyen gépjárműfecskendőt és mint tűzoltótechnikai, mint vezetéstechnikai tulajdonságaival nagyon elégedettek a tűzoltók. A jövőben ez a gépjárműfecskendő is hozzájárul a megye mentő-tűzvédelmének modernizálásához.

Fotós: Jóri András-BM OKF, Cseresznyés Dániel tű. hdgy - Zala MKI

 

Kapcsolódó képek:

Új, magyar gyártású tűzoltógépjármű a megyében Új, magyar gyártású tűzoltógépjármű a megyében Új, magyar gyártású tűzoltógépjármű a megyében