Hírek


A Zala Különleges Mentők is nyertek a pályázaton
2013. március 18.
A kormány 47,1 millió forint támogatást biztosít ahhoz, hogy az önkéntes mentőszervezetek még hatékonyabban láthassák el közfeladataikat. A pénz odaítéléséhez szükséges pályázaton negyven mentőszervezet nyert el valamilyen támogatást.

A Zala Különleges Mentők számára új lehetőséget jelent, és távlatokat nyit meg a pályázat útján elnyert 1 955 000 forint, hiszen azt saját igényeik szerint használhatják fel. Jánoki Lajos, a Zala Különleges Mentők közhasznú egyesületének elnöke elmondta, hogy a pályázaton elnyert támogatást képzésre, eszköz beszerzésre és pótlás, valamint logisztikai feltételek (elhelyezés és ellátás) javítására fogják fordítani. Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át a mentőszervezet elnökének jelképesen a pályázat útján elnyert támogatást.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tavaly november 30-án közzétett felhívására a katasztrófavédelmi igazgatóságok 45 önkéntes mentőszervezet pályázatát továbbították, ezek közül 40 felelt meg az előírt formai, tartalmi és szakmai követelményeknek. A nyertes pályázók között 11 önkéntes tűzoltó egyesület is megtalálható.

A pályázatok elbírálásakor az öttagú bíráló bizottság különös figyelmet fordított arra, hogy döntése összhangban legyen a megfogalmazott igényekkel, így a támogatásokat a mentőszervezetek az általuk kért arányban használhatják fel eszközök és felszerelések beszerzésére, illetve képzésekre. A megítélt támogatás az önkéntes mentőszervezetek feladatainak ellátásához szükséges technikai- és védőeszköz ellátásra, azok fenntartására, gépjárművek és technikai eszközök javítására, felújítására és fenntartására, valamint a mentőszervezeti tagok oktatására fordítható.


 

Kapcsolódó képek:

A Zala Különleges Mentők is nyertek a pályázaton A Zala Különleges Mentők is nyertek a pályázaton A Zala Különleges Mentők is nyertek a pályázaton